
A zöld szín összeforrt az egészséggel, hiszen magában hordozza az életerőt, a vitalitást. Ha nagyon egészségtudatosan szeretnénk kezdeni a napunkat, akkor készítsünk magunknak egy zöld smoothie-t bármiből, ami zöld :uborka, spenót, kivi, lime, zeller, zöldalma. Vagy igyunk zöld teát, ha vitalizálni és immunerősíteni szeretnénk.
Sós, zöld palacsinta
A palacsinta az egész világon elterjedt, különböző formákban, de a leggyakrabban édesen, csokival, gyümölcsökkel, sok-sok cukorral. A sós verzió persze nálunk sem ismeretlen, hiszen a hortobágyi húsos palacsinta szinte hungarikumként van számon tartva. Ez a zöld sós palacsinta viszont az egészségtudatos étkezés illúzióját adja. Azt hogy ténylegesen mennyire szolgálja egészségünket döntse el mindenki maga, a hozzávalók alapján.

Spenótos palacsinta
Hozzávalók 6-8 zöld palacsintához:
- 15 dkg liszt
- Só
- Bors
- 10 dkg bébispenót
- 2 tojás
- 1 kk. étolaj
- 2-2,5 dl szójatej
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, tojásokkal és a nyers bébispenóttal és tejjel. Az egészet összeturmixoljuk.
- Majd a masszát a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
- A kész palacsintákat megtölthetjük különféle túrókrémmel, avokádóval, paradicsommal, ki-ki ízlése szerint.