Kezdőknek is bátran ajánljuk, mert nagyon egyszerű és eszméletlen finom. A Rupáner-konyha szerzője az apjának sütötte szülinapjára, aki azt mondta, hogy ilyen finom gesztenyés sütit még nem evett. Tehát próbáljátok ki ezt a szépséges, habos-babos gesztenyecsodát, mert érdemes!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű tortához:
A piskótához:
– 3 tojás
– szűk fél bögre kristálycukor (7 dkg)
– fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
– 1 púpos teáskanál sütőpor (fél csomag, 5 g)
– negyed bögre holland kakaópor (kb. 3 dkg)
A gesztenyés krémhez:
– 30 dkg cukrozott gesztenyepüré
– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– 1-2 teáskanál rumaroma
– 1 teáskanál zselatin (4 g)
– 1 evőkanál hideg víz
A tejszínes réteghez:
– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– két evőkanál porcukor
– 1 teáskanál zselatin
– 1 evőkanál hideg víz
A díszítéshez:
– fél bögre 35 %-os habtejszín
– 1 csomag habfixáló
– 1 evőkanál porcukor
A szívecskékhez:
– 10 dkg gesztenyepüré
– 1 púpos evőkanál vaj
– 2 babapiskóta ledarálva
– fél tábla étcsokoládé (5 dkg)
Az elkészítés módja a Rupáner-konyha Caféblog posztjában olvasható.