Gasztro

Ezt csípni fogod: magyar csiliszósz lett a világ legjobbja

A magyar GaBKo Chili cég Ale Mango Habanero nevű szósza kapta az első díjat a The World Hot Pepper Awardson.

A magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották a világ legjobb csiliszószának a The World Hot Pepper Awards nevű versenyen – írja az Index.

Fotó: GaBko Chili

A szósz ráadásul nemcsak a fődíjat hozta el, hanem gyümölcs kategóriában is nyert. A GaBko Chilinek nem ez volt az első sikere a neves versenyen: korábban a tequilás jalapenóját díjazták.

A magyar csiliszósz a miskolci Zipˆ’s brewhouse közreműködésével készült; a GaBko Chili honlapja szerint az 1800 forintért megvásárolható terméket „a habanero, a mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé”.

„Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak”nyilatkozta a Borsnak Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Nagy Gábor szerint a szósz remekül passzol húsokhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez, tésztákhoz és salátákhoz, de egyben kiváló mártogatós is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top