A magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották a világ legjobb csiliszószának a The World Hot Pepper Awards nevű versenyen – írja az Index.
A szósz ráadásul nemcsak a fődíjat hozta el, hanem gyümölcs kategóriában is nyert. A GaBko Chilinek nem ez volt az első sikere a neves versenyen: korábban a tequilás jalapenóját díjazták.
A magyar csiliszósz a miskolci Zip’s brewhouse közreműködésével készült; a GaBko Chili honlapja szerint az 1800 forintért megvásárolható terméket „a habanero, a mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé”.
„Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak” – nyilatkozta a Borsnak Nagy Gábor, a termék megálmodója.
Nagy Gábor szerint a szósz remekül passzol húsokhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez, tésztákhoz és salátákhoz, de egyben kiváló mártogatós is.