Az eredetileg whoopie pie néven ismert finomságot természetesen Amerikának köszönhetjük. A csokis-krémes sütemény kísértetiesen hasonlít oreós társára, de azért mégiscsak házi. Ha már megsütöttünk minden muffint, és túl vagyunk a hétvégi gofripartin, jöhet a házi oreós süti.
Oreo mindenhol
Ha persze készen vesszük a boltban az Oreo kekszet, akkor is lehet még belőle házi készítésű finomság, hiszen Oreóval szinte bármelyik ismert süti elkészíthető: muffin, cheesecake, torta, brownie, pohárkrém, csak a képzeletünk szabhat határt az Oreo-áradatnak. Készítsük most el az otthoni verziót, amit nem kell már tovább variálni.
Házi csokis-krémes, hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 dkg méz
- 1 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. szódabikarbóna
- 1 ek. sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 3 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
- A szoba-hőmérsékletű, puha vajat verjük habosra a cukorral.
- Adjuk hozzá a tojást, és ezzel is keverjük ki alaposan. Majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliás cukrot is.
- Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, kakaópor, sütőpor és szódabikarbóna. Majd a felét keverjük a tojásos-vajas részhez.
- A langyos tej felét is keverjük a masszához, majd folyamatos keverés mellett jöhet az élesztős liszt és a maradék tej is.
- A kész masszát habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire korongokat nyomunk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben ne ragadjanak össze.
- 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot közben habbá verjük a porcukorral, és két korong közé töltjük. Majd az elkészült csokis sütiket megszórjuk porcukorral.