nlc.hu
Gasztro

Martha Stewart megmutatja a szuflé elfogyasztásának három kötelező lépését

Martha Stewart 81 éves, gyönyörű, és megmutatja nekünk a szufléevés művészetét

A szuflénak nem csak úgy nekiesünk! Íme, a tökélyre hangolt szufléevés három kötelező tánclépése magától Martha Stewarttól.

Martha Stewart, az amerikai televíziós szakácsok nagyasszonya egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Friss, elegáns és még egy olyan sokat kárhoztatott platformon is, mint a TikTok, tud menő tartalmakat kínálni.

Szufléval azért szeretjük sokan az éttermi vacsorákat zárni, mert nem könnyű otthon elkészíteni. Aki mégis érzi magában a hívást, mi is szolgáltunk már útmutatóval a szuflésütés rejtelmeibe.

A gyakran összekevert szuflé és lávasüti

Bár gyakran összekeverik – akár éttermi étlapokon is! –, a szuflé nem egyenlő a lávasüteménnyel. Bár hasonló összetevőkből készülnek, a legnagyobb különbség az állagukban rejlik. Míg a lávasütinek a tésztaborításon belül folyós a közepe, addig a szuflé belsejét felvert tojásfehérje adja, amely a sütés során párnaszerűen felpúposodik.

A szuflé tehát egy felfújt, amelyet nem csak édesen készítenek, a sós, zöldséges, húsos verziói is közkedveltek.

Szuflé

Az eszményi szuflé / Fotó: Justin Ong, Getty Images

A lávasütemény ezzel szemben így néz ki, ha megkezdjük az evés hadműveletét:

Lávasütemény

Belül folyós forró csokival: lávasütemény / Fotó: smrm1977, Getty Images

Martha Stewart szufléevés-művészete

A három lépés:

  1. Kanállal vágjunk ügyesen kört a szuflé felpúposodott tetejébe!
  2. Töltsünk a lyukba a mellé feltálalt angolkrémből.
  3. A tetejére kanalazzunk némi tejszínhabot.

Martha mutatja is:

@marthastewart

If you haven’t seen my first explainer (it was my first ever tiktok video!), here is a little refresher. #souffle #dessert #tiktokpartner #learnontiktok

♬ original sound – Martha Stewart

A kis szufléútmutató egyébként Martha legelső TikTok videójának felfrissítése. 2021 őszén ezzel a kisvideóval kezdte el ugyanis a TikTok csatornáját:

@marthastewart

♬ original sound – Martha Stewart

Ha még egy kicsit gyönyörködnénk Marthában, így készíti a másik éttermi desszertklasszikust, a koppanós tetejű, belül folyós crème brûléét. A tejszínes finomságot kanállal megkocogtatva, a karamellás felszínét feltörve kezdjük el fogyasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top