Gasztro

Húsvétra megromolhat a húsvéti sonka

Április 21. az idei húsvét vasárnapja, de már beindult a füstölt sonka felvásárlása – miközben több terméknek is lejárhat a szavatossága az ünnepre.

A TV2 híradója készített riportot a húsvéti sonkák lejárati idejéről. Elmondásuk szerint sokan előre kihasználják a nagyobb áruházláncok kínálta akciókat, és le akarják tudni a vásárlást, viszont nem figyelnek a füstölt húsok lejárati idejére. A nagyközértben több embert is megszólaltattak, és kiderült, hogy van, aki figyel, hogy húsvét utáni legyen a dátum,  más arról értekezett, hogy ha főtt, akkor oda kell figyelni, ám ha füstölt, akkor bírnia kell a húsnak. A CBA kommunikációs igazgatója mindehhez hozzáteszi, hogy azért kell megnézni, meddig jó egy termék, mert a füstölt húsok egész évben kaphatóak, de ilyenkor raklapjával veszik az emberek, és az akciós termékek közé be-becsúszhat egy-egy régebben az üzletben lévő sonkadarab, ami lehet, hogy nem bírja az ünnepig. A Nébih az évnek ebben a szakaszában kiemelten ellenőrzi a füstöltárut. „Már most is előfordulnak lejárt termékek” – mondta a Nébih élelmiszer-biztonsági igazgatója, dr. Pleva György. Hozzátette, lejárt terméket még akciósan sem szabad értékesíteni.  Mindez képpel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top