A tabbouleh, ha valaki még nem hallott volna róla, egy igazi laktató, petrezselyemalapú saláta. A Közel-Keletről pontosabban, Libanonból származik, de az egész világon elterjedt már, s valószínűleg ennek is köszönhető, hogy annyiféleképpen készítik.
Egészséges és finom!
Igen ez is lehetséges, hogy egy fogás egyszerre egészséges és istenien finom. A petrezselyem az, amiből nem lehet eleget tenni ebbe a salátába. Egyrészt finom, másrészt pedig nagyon meg tudja támogatni az immunrendszert és a szervezetünk betegségekkel szembeni védekezését. Apigenintartalmának hála, védelmet nyújt a daganatos megbetegedéssel szemben. Antioxidánstartalma miatt gyulladáscsökkentő, míg a magas K-vitamin-tartalma miatt csonterősítő.
Tabbouleh
Hozzávalók:
- 200 g bulgur
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 12 db koktélparadicsom
- 1 fej sonkahagyma
- 1 kígyóuborka
- 2 csokor petrezselyem
- 10 levél menta
- 1 citrom leve
- 4 ek. olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A bulgurt többszörös mennyiségű vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
- A zöldségeket és a hagymát mossuk meg és kockázzuk fel.
- A petrezselymet és a mentaleveleket mossuk meg, és vágjuk fel nem túl apróra.
- Közben készítsük el az öntetet: olívaolaj, só, bors és a citrom leve. Keverjük el alaposan.
- Állítsuk össze: a zöldségeket forgassuk meg az öntetben, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket és a megfőtt bulgurt.