Nem árulunk zsákbamacskát, ez nem egy villámgyorsan összedobod, és már kész is az előétel típusú fogás. Van vele pár művelet, de ne ijedjen meg senki, nem kivitelezhetetlen. Figyeljünk oda a részletekre, hogy ne csak finom, de mutatós is legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 200 g bébispenót
- 100 g sajtkrém
- 100 g szeletelt füstölt lazac
- olaj
- só
- snidling
Elkészítés:
- A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, majd egy serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg 2-3 perc alatt.
- A tojásokat verjük fel, sózzuk meg. Adjuk hozzá a spenótot, és keverjük össze. A serpenyőbe tegyünk még egy kevés olajat, öntsük vissza a spenótos tojást, és hagyjuk megsülni palacsintaszerűen. Majd fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
- Közben a sajtkrémet keverjük össze az aprított snidlinggel és ízlés szerint sóval. Kenjük fel a kihűlt rántottára és tegyük rá a lazacszeleteket is, majd óvatosan tekerjük fel az egészet.
- Tekerjük be fóliába és hagyjuk állni pár órát hűtőszekrényben. Tálalás előtt vegyük le a fóliát és vágjuk fel kis csigákba, vagy csak félbe.