
Az alaprecept, minden titok nyitja
Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat tartsd észben:
- használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet
- a zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot.
- elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le

Fotó: iStock/Arx0nt
És akkor jöjjön egy szuper recept: csokis-cseresznyés zabkása
Ha csokiimádó vagy, a zabkásában sem kell nélkülöznöd! Az alaprecept elkészítése után ízesítsd a kását egy kis cukorral vagy mézzel, majd keverj hozzá holland kakaóport és apróra vágott étcsokit. A tetejére pedig jöhet egy kis szárított cseresznye, és kész is a reggeli!
Tipp: Krémesebb lesz a kásád, ha a nagy szemű zabpelyhet előzőleg beáztatod. Az apró szeműt rögtön a főzővízbe vagy tejbe szórhatod. A fűszerezéshez elsősorban fahéjat és vaníliát használj.