nlc.hu
Gasztro
Készítsd el a tökéletes zabkását – íme a recept

Készítsd el a tökéletes zabkását – íme a recept

A zabkása gyorsítja az anyagcserét, segíti a fogyást, csökkenti az étvágyat. Amellett hogy egészséges, még finom is! Íme a tökéletes zabkása titka!

Az alaprecept, minden titok nyitja

Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat tartsd észben:

  • használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet
  • a zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot.
  • elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le

Fotó: iStock/Arx0nt

És akkor jöjjön egy szuper recept: csokis-cseresznyés zabkása

Ha csokiimádó vagy, a zabkásában sem kell nélkülöznöd! Az alaprecept elkészítése után ízesítsd a kását egy kis cukorral vagy mézzel, majd keverj hozzá holland kakaóport és apróra vágott étcsokit. A tetejére pedig jöhet egy kis szárított cseresznye, és kész is a reggeli!

Tipp: Krémesebb lesz a kásád, ha a nagy szemű zabpelyhet előzőleg beáztatod. Az apró szeműt rögtön a főzővízbe vagy tejbe szórhatod.  A fűszerezéshez elsősorban fahéjat és vaníliát használj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top