Fokhagymás–csirkés grillpác
Hozzávalók:
- 1 csésze extra szűz olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
- 2 ek. tej
- 1 kk. édes vagy csípős őrölt paprika
- só
Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre.
Zöldfűszeres pác
Hozzávalók:
- 2-3 dl olaj
- 4 ek. kefir
- késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 ek. oregánó
- 1 ek. bazsalikom
- 1 ek. kakukkfű
- 1 tk. pálinka, lehetőleg törköly
Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.
Barbecue pác
Hozzávalók:
- só
- 1 tk. bors
- cukor
- 1 fej hagyma
- fél tk. chili
- 2 ek. worchestershire szósz
Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát.