Friss, ízletes, rafinált és sokoldalú. A lazactatár tökéletes választás a kifinomult ízlésvilágú ínyenceknek, akik szeretik a különleges élményeket az étkezőasztalnál, de nem szeretik a konyhai előkészületeket túlbonyolítani. Ennek az elegáns fogásnak az elkészítésétől sem kell megijedni, hiszen sütni-főzni most sem kell. Ugyanis a tatárbifsztekhez hasonlóan itt is nyers húsból, illetve halból dolgozunk. Amire feltétlenül szükség lesz, az egy nagyon éles kés.
Nézzük is a receptet:
Hozzávalók:
- 400 g lazac
- 2 gerezd pomelo
- 1 citrom
- 2 kk. almaecet
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- gyöngyhagyma
Elkészítés:
- Készítsünk a halnak marinádot citromlé, olívaolaj, só, bors, pár csepp almaecet hozzáadásával. Öntsük a hideg, kifilézett halszeletekre. Hagyjuk állni benne.
- A pomelót hámozzuk meg, filézzük ki, és szedjük ízeire, egészen apróra.
- A lazacot egy éles késsel vágjuk egészen apró kis darabokra a gyöngyhagymákkal együtt. Keverjük össze a halat, a hagymát és a pomelót.
- A masszát formázzuk meg, és pirítóssal, salátával tálaljuk.