nlc.hu
Gasztro
Készíts otthon vegán majonézt!

Készíts otthon vegán majonézt!

Az egyik legismertebb. legkedveltebb és legtöbbet használt mártogatós, elkészíthető vegán verzióban is. Az eredeti recepten csak egy egészen kicsit kellett változtatni, hogy a végeredmény nagyjából ugyanaz legyen, de mégis beilleszthető a vegán étrendbe.

A vegán életmód, étrend, nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen el kell felednünk a korábban ismert ételeket. Az alapanyagok némileg módosulnak, hiszen ha kiiktatunk minden állati eredetű élelmiszert akkor kell keresnünk helyettest. Szerencsére azonban a legtöbb finomság elkészíthető pusztán növényi hozzávalókból is, az ízek és az állagok pedig csak egészen kicsit módosulnak.

A vegán majonézből pedig már készülhet is egy isteni franciasaláta vagy egy vegaburger öntete.

Hozzávalók:

  • 1 dl szójatej
  • 1,5 dl kukoricaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 kk. mustár

Elkészítés:

  1. A szójetejet, a fél citrom levét, a csipet sót és a mustár kezdjük el kikeverni egy konyhai robotgéppel.
  2. Majd folyamatos keverés mellett, lassan kezdjük el hozzácsurgatni az olajat. A robotgéppel ne álljunk le!
  3. Kis idő múlva összeáll a selymes, krémes vegán majonéz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top