A Dinner in the Sky étterem pontosan azt kínálja, amire a nevéből következtetni lehetne: vacsorát az égben. A cég a vacsoraasztalokat pincérestől, séfestől, vendégekkel együtt mintegy 50 méter magasba húzza fel egy daruval, és ott szolgálják fel a luxusvacsorát.
2006-ban a Hakuna Matata kommunikációs ügynökség és a The Fun Group, akik vidámparki installációkkal foglalkoznak, közösen előálltak az ötlettel, és megépítették a repülő éttermet.
Azóta a szerkezet 45 országot járt meg, köztük az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Indiát, Japánt és Dubajt.
Az étterem június 13-tól 23-ig Brüsszelben érhető el, ahol egy ötfogásos menüt 295 euróért (kb. 100 ezer forint) lehet elfogyasztani. Az ételeken olyan séfek dolgoznak, mint Yves Mattagne, David Martin, Pierre Résimont vagy Bart De Pooter.
Persze a különleges szerkezeten más programokat is lehet szervezni, például teljes esküvői szertartásokat tudnak a levegőben levezényelni: ezek igazán égben köttetett frigyek lehetnek.
(Delish)