A teraszos sörözések sztárja lehet ez az egész mákszemekkel megszórt, ropogós grissini. A házilag elkészített változat ráadásul semmiféle felesleges kemikáliát és adalékot nem tartalmaz, így bátran adhatjuk a limonádét szürcsölgető gyerekeknek is. Chips vagy egyéb bolti rágcsa helyett tökéletes alternatíva lehet. Az elkészítése pedig felettébb egyszerű.
Mákos grissini
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 250 ml langyos víz
- 15 g élesztő
- 1 kk. só
- 1 kk. cukor
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 2 ek. szemes mák
Elkészítés:
- Az élesztőt a cukorral együtt belemorzsoljuk a langyos vízbe, és elkeverjük.
- A lisztet borítsuk ki a munkafelületre. Apránként adjuk hozzá az élesztős langyos vizet, a sót és az olívaolajat, majd az egészet dolgozzuk össze.
- Dagasszuk addig, amíg egy teljesen homogén, ruganyos tésztát nem kapunk. Tegyük félre, kevés olajjal megkenve a tetejét hagyjuk pihenni és kelni 2 órán keresztül.
- A tésztát ezután kinyújtva vágjuk fel csíkokra, szórjuk meg a mákkal, és csavarjunk rajtuk egyet.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakva 200 fokon süssük nagyjából 20 percig.