Gasztro

Ez a világ legjobb étterme 2019-ben

Idén „csak” második lett a korábbi négyszeres első helyezett.

Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.

A koppenhágai Noma, René Redzepi vendéglője, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World’s 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.

Mauro Colagreco a Mirazur konyhájában (AFP/Europress)

Gaggan Anand indiai séf Thaiföld fővárosában, Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben bizonyult Ázsia legjobb vendéglőjének.

A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.

A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának „a gyermekkori mosolyokért”, Brazíliának, felesége hazájának „élete szerelméért”, továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top