Gasztro

Készíts igazi szomjoltó italokat otthon!

Nincs is jobb, mint egy pohár hűsítő ital a nyári hőségben, mégis meglepődünk mikor az étteremben érthetetlenül magas árat kérnek el egy-egy pohár uborkás vízért. Ezek a hűsítő italok, tényleg csodákra képesek, de tudnod kell, hogy otthon fillérekből el tudod készíteni őket.

Az otthon elkészített ízesített víz nem csak szomjoltásra kiváló a nyári hőségben, de mivel semmiféle hozzáadott, mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz, kitűnő méregtelenítő italok is. Frissítő innivalók, amelyek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, és rendszeres fogyasztásukkal megtisztítják szervezetünket a toxikus anyagoktól. Nézzük a recepteket, amelyekkel elviselhetőbb lesz a nyári hőség!

DIY ízesített vizek

Olyan egyszerűen elkészíthető italokról van szó, amikbe egyszerűen gyümölcsöket, zöldségeket, esetleg fűszernövényeket csempészünk, ettől még jobban elűzik a fáradt, tompa meleget szervezetünkből. Az ízkombinációk száma szinte végtelen, egyetlen fontos tanács, ami mindegyikre vonatkozik: ne hagyjuk 24 óránál tovább ázni a gyümölcsöket, hanem szűrjük le és úgy tegyük vissza a hűtőszekrénybe.

Uborkás, mentás, citromos víz

Ez az ízesített víz kombinálja a menta frissességét, a citrom és az uborka valóban tisztító hatásával. Igazi szomjoltó és nem kell hozzá sok előkészület.

Hozzávalók:

  • 2 liter hideg víz
  • 10 mentalevél
  • 1 kígyóuborka felkarikázva
  • 1 kezeletlen héjú citrom felkarikázva

Áfonyás-mentás víz

Az áfonya javítja a vérkeringést, ezáltal a melegben feldagadt lábaknak ad enyhülést, illetve segít a narancsbőr elleni küzdelemben is. A mentával együtt kellemes, friss élmény: 2 liter hideg vízhez egy maréknyi áfonyát és 10 mentalevelet tegyünk.

Citromos-gyömbéres víz

Frissítő, emésztést könnyítő és tisztító ital. Igazi főnyeremény egy nehezebb étkezés után a nagy melegben, ugyanis a gyömbér jótékonyan hat emésztésünkre. 2 liter hideg vízhez tegyünk 2-3 db 3 cm-es gyömbért felkarikázva és 1 kezeletlen hájú citromot felszeletelve.

Görögdinnyés víz

A legnyáribb gyümölcs, ami ráadásul tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is, és szinte nulla kalóriát tartalmaz. A görögdinnyés behűtött vízzel, bárki leveszünk a lábáról egy tikkasztóan meleg nyári napon. 2 liter hideg vízbe, daraboljuk bele egy szelet görögdinnye gyümölcshúsát. Ha szeretnénk ezt is bolondíthatjuk mentalevelekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top