Gasztro

Így készíts otthon bubble teát!

A buboréktea egyre több helyen kapható, és egyre többféle verziója ismert. Miért is ne készítenénk el otthon a saját magunk vagy gyerekeink örömére ezt a vicces, de egyben finom távol-keleti italt?

A bubble tea a ’80-as években ütötte jelent meg, mégpedig Tajvanon. Azóta már meghódította az egész világot, s nálunk is sok helyen kapható, sőt vannak már kifejezetten erre specializálódott food truckok a különféle fesztiválokon. Egy ehető gyöngyökkel teli hatalmas pohár tea vagy tejes alapú ital, aminek legfőbb élvezeti értékét a benne lévő zselés golyócskák adják.

Milyen a bubble tea?

Egy zöld vagy fekete tea alapú ital, amit tejjel felhúznak, és sziruppal, tapiókagyönggyel vagy gyümölcszselével bolondítanak. De készül már jégkásás és gyümölcsös smoothie alapú bubble tea is. A legfontosabb tehát a tápiókagyöngy, ami különféle méretekben kapható. Mi itt most a legnagyobbat válasszuk.

Bubble tea hozzávalók:

  • 50 g tápiókagyöngy
  • zöld vagy fekete tea
  • rizstej
  • fehér- vagy nádcukor, esetleg méz

Elkészítés:

  1. A tápiókagyöngyöket áztassuk be egy órára hétszeres mennyiségű vízbe.
  2. Ha leszűrtük, főzzük fél liter vízben nagyjából 10 percig. Közben folyamatosan kevergessük, nehogy le- vagy összeragadjanak.
  3. Ha ezzel végeztünk, szűrjük le ismét, és keverjük össze a cukorral vagy a mézzel.
  4. Közben készítsük el a teát, majd öntsük rá a tápiókagyöngyökre.
  5. Végül öntsük fel ízlés szerint rizstejjel.

Render Bubble Tea GIF by commotion.tv - Find & Share on GIPHY

Discover & share this commotion.tv GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Adhatunk hozzá gyümölcszselékockákat és gyümölcsös alapú szirupot is. Mindenképpen óriási átmérőjű szívószállal fogyasszuk, hogy a tápiókagyöngyöket is be tudjuk szippantani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top