Már nálunk is egyre több helyen van lehetőség friss hal vásárlására. Ha nem a hazai vizekből választunk, hanem tengeri halakból, akkor bizony csak kevés helyen áll rendelkezésre friss áru, de nem lehetetlen a beszerzésük itthon sem. Ha szeretnénk a nyár esti vendégeket valami igazán különleges, friss és finom ízekkel meglepni, akkor készítsük el ezt a japán konyha ihlette vörös tonhalsalátát.
Hozzunk haza a nyaralásból minél több halas receptet, és készítsük el itthon is, miközben élményeinket meséljük a barátoknak, rokonoknak.
Hozzávalók:
- 400 g vörös tonhal
- 50 g szezámmag
- 1 ek. szezámolaj
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. folyékony méz
- felcsíkozott vörös káposzta
- főtt rizs
- 1 avokádó
- 1 kígyóuborka
Elkészítés:
- Az öntethez egy tálkában keverjük össze a szezámolajat, a szójaszószt és a mézet.
- A szezámmagokat tegyük egy mély tálba. Közben a tonhalat tisztítsuk meg, hártyázzuk le, és vágjuk fel kockákra, majd tegyük a szezámmaghoz. Locsoljuk meg az öntettel.
- Egy nagyobb tálba rendezzük a szeletelt avokádót, a kígyóuborkát, a felcsíkozott vörös káposztát és a szezámmagos, öntetes tonhalkockákat.