Gasztro

Méhviasszal váltaná ki a műanyagot a huszonéves feltaláló

A francia L’embeillage mutatós és teljesen környezetbarát csomagolóanyagokat gyárt. A cég fiatal alapítójának fejéből egy ausztráliai kirándulás során pattant ki az ötlet.

A műanyagszennyezés világszerte egyre nagyobb problémát jelent, a Természetvédelmi Világalap (WWF) jelentése szerint csak 2016-ban 396 millió tonna műanyagot állítottak elő világszerte. Ezért is olyan örvendetes, hogy egy fiatal feltaláló környezetbarát újításokkal áll elő: a 24 éves francia srác, Quentin cége, a közelmúltban alapított L’embeillage, teljesen környezetbarát élelmiszer-csomagolást gyárt.

Fotók: L’embeillage

A L’embeillage méhviaszból, biológiailag felszívódó pamutból, fenyőgyantából és kenderolajból készíti különleges és nagyon mutatós csomagolóanyagait – írja a Bored Panda. Quentin fejében egy ausztráliai utazás során fogalmazódott meg az újfajta csomagolóanyag ötlete, amikor egy olyan családnál időzött, akik méhviasszal helyettesítették a műanyagot a háztartásukban.

A méhviasznak számos pozitív tulajdonsága van: amellett, hogy környezetbarát, vízhatlanná is teszi a csomagolást, ráadásul antibakteriális és tartósító hatása is van, ami hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb étel menjen veszendőbe. Mosható is, így a L’embeillage által gyártott csomagolóanyag közel egy évig használható.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top