Gasztro

Így készíthetsz isteni barackdzsemet villámgyorsan!

Ha eddig tartottál a lekvárkészítéstől, ez a módszer meghozza hozzá a kedved!

Túl macerásnak tartod a lekvárfőzést? Most mutatunk egy módszert, amellyel egyáltalán nem az! A kulcsszó: a pektin. A por alakban kapható, növényi pektin pillanatok alatt megköti a vizet, cukorral együtt pedig zselészerű állagot hoz létre – így a pektinnel készült lekvár inkább a dzsemre hasonlít. Barackszezon lévén, lássuk, hogyan készíthetünk vele isteni barackdzsemet!

Így készíthetsz isteni baracklekvárt egyszerűen, befőzés nélkül

Hozzávalók:

6 db 2 dl-es üveghez

  • 1 kg őszibarack
  • másfél csésze cukor
  • 3 ek. citromlé
  • 1 csomag pektin
  • 3/4 csésze víz

Elkészítés:

  1.  Hámozd meg a barackot, és pürésítsd egy krumplinyomóval vagy egy villával.
  2. Add hozzá a cukrot és a citromlevet, keverd össze, majd tedd félre.
  3. A pektint keverd össze a vízzel, és forrald fel. Hagyd 1 percen át forrni, majd keverd a barackhoz. Alaposan keverd össze, egészen addig, amíg el nem kezdi besűríteni a pürét (kb. 3 percig).
  4. Öntsd a dzsemet az üvegekbe, zárd le őket szorosan, majd 24 órán át hagyd szobahőmérsékleten állni. Ezután tárold a dzsemet a mélyhűtőben, ha pedig fogyasztanád, tartsd a hűtőben (fagyasztóban akár 1 évig is eláll, míg a hűtőben 1 hétig tárolható).

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top