Gasztro

Fantasztikus esküvői tortákat készít a bokszbajnokból lett sztárcukrász

Az orosz Renat Agzamov cukormázas mesterműveiért több tíz- vagy akár százezer dollárt is fizetnek.
torta, édesség

Gyönyörű esküvői tortákat készít egy bokszbajnokból lett sztárcukrász Oroszországban – írja az Oddity Central. Renat Agzamov hétéves korában sütötte az első tortáját; állítása szerint az elmúlt években nem kevesebb, mint 2700 cukrászati műremeket készített el, hogy tökéletesíthesse a tudását.

Ugyan fiatalkorában aktívan sportolt – egy időben orosz bajnok is volt –, Agzamov azt mondja, gyerekkora óta a főzés és a cukrászat volt az igazi szenvedélye. Ma ő a világ egyik legkeresettebb tortaművésze, elképesztően részletgazdag és látványos kreációiért több tíz- vagy akár százezer dollárt is fizetnek a szuper gazdag ügyfelek.

A volt bokszoló közel harminc éve készíti a tortákat. Több rangos nemzetközi cukrászversenyt megnyert, de saját bevallása szerint mégsem ez, hanem a közösségi média hozta meg számára az igazi világsikert. Az Instagramon több mint kétmillió követője van, akik csorgó nyállal osztják meg a művészi igénnyel elkészített süteményeiről készült képeket.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top