A crumble, vagy magyarul morzsasüti a lusta háziasszony süteménye, hiszen nem kell hozzá sem szaktudás, sem nagy bevásárlás, sem sok idő, mégis egy isteni desszert kerül a család elé. De mi inkább hívjuk úgy, hogy a modern háziasszony sütije, így azért mégiscsak lelkesebben állunk neki.
Az alma pedig minden évszakban nagyszerű választás, hiszen a legtöbb háztartásban biztosan lapul a konyhapulton pár szem alma elfekvőben, így bármilyen almás süteményt el tudunk készíteni könnyedén.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált mogyoró
- 3 db alma
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral és a darált mogyoróval.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, és a megmosott, meghámozott almákat belekockázzuk.
- Az almakockákat megszórjuk a morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.