A tökéletes almás crumble receptje

nlc | 2019. Július 20.
Kell egy sütirecept, amit az év bármely szakában elkészíthetünk, ami gyors segítséget ad az egész családot kínzó édességvágyra. Az almás crumble egy pont ilyen tökéletes sütemény: gyorsan elkészül, nem kellenek bonyolult alapanyagok, és isteni finom.

A crumble, vagy magyarul morzsasüti a lusta háziasszony süteménye, hiszen nem kell hozzá sem szaktudás, sem nagy bevásárlás, sem sok idő, mégis egy isteni desszert kerül a család elé. De mi inkább hívjuk úgy, hogy a modern háziasszony sütije, így azért mégiscsak lelkesebben állunk neki.

Az alma pedig minden évszakban nagyszerű választás, hiszen a legtöbb háztartásban biztosan lapul a konyhapulton pár szem alma elfekvőben, így bármilyen almás süteményt el tudunk készíteni könnyedén.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral és a darált mogyoróval.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, és a megmosott, meghámozott almákat belekockázzuk.
  3. Az almakockákat megszórjuk a morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Exit mobile version