Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Villámgyors cukkinis sós lepény

A mirelit, de legalábbis kész leveles tészta nagy kedvencünk, hiszen ezerféleképpen variálható, akár édes, akár sós verzióban. A nyári melegben meg amúgy sincs sok kedvünk hosszas sütögetéssel bajlódni vagy nehéz ételeket enni. Tökéletes megoldás tehát: a könnyű cukkinis lepény.

Ha kimegyünk a kertbe, és azt látjuk, hogy megérett a friss, zsenge cukkini, ne gondolkodjunk sokat, készítsünk belőle egy isteni cukkinis lepényt! Ez a legszebb ugyanis a nyárban, hogy nem kell a fejünket törni az aznapi vacsorán vagy ebéden, elég, ha inspirálódunk a konyhakertben vagy a piacot járva. Minden héten újabb zöldség vagy gyümölcs szezonja ér utol bennünket, egyszóval van miből válogatni.

Cukkinis lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 salátacukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben kevés olajon futtassuk meg a megroppantott fokhagymagerezdeket. Majd tegyük bele a felkarikázott cukkinit, és ezeket is pirítsuk meg enyhén (roppanós maradjon még). Sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejfölt keverjük el a reszelt sajttal.
  3. A kész leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a széleit hajtsuk vissza. Kenjük meg a sajtos tejföllel, és szépen rakosgassuk rá a cukkinikarikákat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top