Gasztro

A legfinomabb dolog a hétvégében: barackos clafoutis

Érik a sárgabarack, és ha meg tudunk menteni pár szemet a nagyi kezei közül, aki bőszen kavarja a lekvárnak valót, akkor mindenképpen készítsünk hétvégére egy isteni barackos clafoutist!

A clafoutis eredetileg a franciák tejpitéje, amely cseresznyés változatban ismerte meg a napvilágot. Mi azonban nem rettenünk meg a kihívásoktól, és mivel a cseresznyével nagyjából egy időben érik a sárgabarack is, most egy ilyen receptet készítünk el. 

Ez egy igazi villámgyors recept, hiszen nem kell külön gyúrni, habosítani, besűríteni, hanem egyszerűen csak összedobjuk a hozzávalókat, megpakoljuk a szépséges barackokkal, és mehet is a sütőbe.

Barackos clafoutis hozzávalói:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás 
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • csipet só
  • 1-2 maréknyi szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval habosra felverünk, majd hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen.
  2. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a tejet is, és az egészet áttesszük a kivajazott tálba.
  3. A barackot megmossuk, felezzük, és megszórjuk a maradék cukorral, majd a pitemassza tetejére pakolgatjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben megszórjuk a szeletelt mandulával, és ezzel együtt sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top