Tökéletes nyári ebéd: tramezzini szendvics

nlc | 2019. Július 28.
Van, hogy olyan helyre megyünk strandolni, ahol nincs büfé, vagy csak egyszerűen spórolásból otthonról viszünk harapnivalót, az egész napos fürdőzés mellé. Ilyen esetekre tökéletes megoldás a pihe-puha kenyérből készült háromszögletű szendvics. De egy esti iszogatós bulit is fel tud dobni.

Friss, gyors, könnyű elkészíteni és annyiféleképpen variálható, ahány kívánság elhangzik az elkészítése előtt. Ha kicsiben készítjük, akkor aperitívként is kínálhatjuk. Igazándiból csakis a fantáziánkon múlik, hogy hányféle tramezzinit készítünk. Kerülhet bele vaj, krémsajt, tonhalkrém, tojáskrém, felvágott, füstölt lazac, millióféle sajt, paradicsom, vagy uborka is, hogy csak pár hozzávalót említsünk sebtében.

A gyerekek pedig egyértelműen imádni fogják, hiszen az eleve puha szeletelt kenyér héját még le is kell vágni a tökéletes tramezzini elkészítéséhez, így igazán nem foghat ki rajtuk egy-egy háromszögszendvics.

Tonhalas szendvics

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tonhalat villával összetörjük, sózzuk borsozzuk és ízlés szerint kikeverjük majonézzel. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és a kenyérszeletekre helyezünk egy-egy levelet.
  2. Megkenjük a majonézes tonhallal, ráteszünk egy-két paradicsomkarikát és jöhet a másik szelet kenyér
  3. Átlósan félbevágjuk, és kész is a tramezzini tonhallal.
Exit mobile version