Friss, gyors, könnyű elkészíteni és annyiféleképpen variálható, ahány kívánság elhangzik az elkészítése előtt. Ha kicsiben készítjük, akkor aperitívként is kínálhatjuk. Igazándiból csakis a fantáziánkon múlik, hogy hányféle tramezzinit készítünk. Kerülhet bele vaj, krémsajt, tonhalkrém, tojáskrém, felvágott, füstölt lazac, millióféle sajt, paradicsom, vagy uborka is, hogy csak pár hozzávalót említsünk sebtében.
A gyerekek pedig egyértelműen imádni fogják, hiszen az eleve puha szeletelt kenyér héját még le is kell vágni a tökéletes tramezzini elkészítéséhez, így igazán nem foghat ki rajtuk egy-egy háromszögszendvics.
Tonhalas szendvics
Hozzávalók:
- 170 g szeletelt kenyér
- 150 g tonhalkonzerv
- zöld, magozott olívabogyó
- majonéz
- bors, só
- 4 db paradicsom
- jégsaláta
Elkészítés:
- A tonhalat villával összetörjük, sózzuk borsozzuk és ízlés szerint kikeverjük majonézzel. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és a kenyérszeletekre helyezünk egy-egy levelet.
- Megkenjük a majonézes tonhallal, ráteszünk egy-két paradicsomkarikát és jöhet a másik szelet kenyér
- Átlósan félbevágjuk, és kész is a tramezzini tonhallal.