Gasztro

Eperlekváros csúsztatott palacsinta receptje

Csúsztatott palacsintát készíteni bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. A legjobb benne pedig az, hogy kínálhatod főfogásként egy gazdagabb leves után, de visszautasíthatatlan desszert is készülhet belőle. Ez az eperlekváros csúsztatott palacsinta biztosan a nap fénypontja lesz.

Palacsintát sütni nem ördöngösség. Mindenkinek sikerülhet, a kezdő háziasszonyok is bátran megpróbálkozhatnak vele. Max. annyi történik, hogy az első odasül. És ezen még búsulni sem kell különösebben, hiszen a gyakorlottabbakkal is könnyen előfordulhat.

A palacsintatortának is nevezett csúsztatott palacsinta az egyik legkülönlegesebb édesség, avagy főétel a palacsinták között. Ráadásul annyiféle variációban létezik, ahányféle töltetékkel töltöd meg. Ennél a palacsintareceptünknél eperlekvárt használtunk, és hogy mennyei, az kétségtelen. Javasoljuk, minél előbb próbáld ki. A megadott mennyiségből 8-10 palacsintát süthetsz.

Hozzávalók az epres csúsztatott palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 ek. étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 üveg eperlekvár

Így készül az eperlekváros csúsztatott palacsinta

  1. Keverőtálba öntsd a tejet, add hozzá a tojást, a sót, a cukrot, az olajat, robotgéppel keverd simára. Továbbra is kevergetve apránként add hozzá a lisztet. A simára kevert palacsintatésztát legalább 20 percre tedd félre.
  2. A palacsintasütőt kend ki egy evőkanálnyi olajjal, forrósítsd fel, majd önts bele egy adag palacsintatésztát, oszlasd el egyenletesen, és néhány perc alatt süsd mindkét oldalát kissé pirosra. Ugyanígy süsd ki a többi szuper finom palacsintát.
  3. Egy kapcsos tortaformát olajozz ki alaposan, helyezd rá az első palacsintát, kend meg a lekvárral, jöhet a következő, majd végig, amíg valamennyi elfogy. 7-8 réteg elegendő lehet. A tetejét is kend meg a lekvárral. Told be a 170 fokra előmelegített sütőbe, és 10 percig süsd vagy inkább csak forrósítsd fel. A csúsztatott palacsintát érdemes közvetlenül a tálalás előtt a sütőbe tenni.
  4. Friss, befőtt vagy fagyasztott eperrel megszórva, tortaszeletekre vágva kínáld.
Eperlekváros csúsztatott palacsinta recept

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top