Gasztro

Addig idd, amíg lehet: citromfűszörp

Még érdemes lehet szörpöt készíteni.

Noha már megyünk kifelé a szezonból, még mindig lehet itt-ott találni zöldellő mentát, ahogy citromfüvet és bodzát is.

Eljött a szörpkészítés ideje, hogy télen is élvezhessük e növények illatát, ízét, aromáját és jótékony tulajdonságait. A citromfű ugyanis nyugtató hatású gyógynövényünk, nyugalomra pedig az egyre zsúfoltabb őszi napokon nagy szükségünk lesz.

Citromfűszörp (forrás: Tétova Ínyenc Caféblog)

Hozzávalók:

  • 2 csokor citromfű
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 nagy citrom
  • késhegynyi citromsav

Az elkészítés pontos menetét a Tétova Ínyenc Caféblogon olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top