Gasztro

Ingyen étellel segít a Dorian elől menekülőkön a 7 éves kisfiú

Az ételre valót a saját zsebpénzéből fedezte, amit eredetileg azért gyűjtött, hogy a szülinapján Disney Worldbe utazzon.
dorian hurrikán ingyen étel

Jermaine Bell szeptember 8-án, vasárnap ünnepli majd a születésnapját, de nem a Disney Worlddel, ahogy tervezte, hanem munkával. „Jó ideje spóroltam már rá, hogy ezen a mostani szülinapomon Disney Worldben ünnepelhessek majd” – kezdi a Yahoo Newsnak Jermaine, majd hozzáteszi, a terveit végül közvetve-közvetlenül a Dorian hurrikán húzta keresztül; az a jelenleg is aktív trópusi ciklon, ami a héten gyakorlatilag letarolta a Bahamákat.

Jermaine látta a híradásokat a hurrikán pusztításáról. Hallotta sírni az érintett családokat, akik most a Dorian miatt kénytelenek hátrahagyni az otthonukat” – mondja a fiú nagymamája, Aretha Grant, aki hozzátette azt is, hogy unokája mindig is olyan fiú volt, aki ahol csak tehette, segített a rászorulókon. „Egyáltalán nem lepődtünk meg, mikor az egyik hírösszefoglaló után nekünk szegezte a kérdést: hogyan segíthetnénk?” – idézi fel a nagymama a három nappal ezelőtti történéseket.

A kisfiú végül úgy döntött, a szülinapi bulira félretett pénzéből ingyen ételt és italt oszt majd azoknak a családoknak, akik a hurrikán miatt kénytelenek elhagyni az otthonuk és máshol biztonságos menedéket keresni. A Yahoo News cikke szerint a bátor és nagy szívű kisfiú Dél-Karolina egyik legforgalmasabb útja mellett állította fel a standját, ahol táblákkal hívta fel a figyelmet arra, hogy segít a hurrikán károsultjain.

„Rengetegen megálltak, akik pedig nem tudtak, integetéssel és dudálással köszönték meg Jermaine-nek a támogatást” – ezt pedig már a fiú édesanyja mondja, aki hozzátette, mikor megtudták, hogy fia a saját zsebpénzéből vette az élelmiszert, sokan adakoztak neki, hogy a következő szülinapján már tényleg elmehessen a Disney Worldbe. „Elmondhatatlanul büszke vagyok a fiamra, és bízom benne, hogy a történetével példát mutat másoknak is: ahhoz, hogy segítsünk másokon, egyáltalán nem kell sok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top