Gasztro

Felelőtlenség? Ez a terhes nő csak gyümölcsöt eszik

És a babájának is hasonló étrendet tervez...

A 23 éves Anne Jensen csak gyümölcsöket eszik, és azt állítja, szigorú nyers vegán étrendje növeli energiáját és meggyógyítja rejtélyes betegségeit – adta hírül a Sun. Anne jelenleg 25 hetes terhes, és azt tervezi, hogy születendő gyerekét is szigorú vegán diétára fogja majd.

 

Képünk illusztráció/Fotó: iStock

A szakértők figyelmeztették, hogy étrendje egyáltalán nem egészséges, sőt kifejezetten „aggasztó”, hogy ilyen életmódot folytat, különösen várandósan.

Anne először úgy döntött, étrendje kizárólag gyümölcsből és zöldségből áll majd, miután izomrángástól, hajhullástól és fáradtságtól szenvedett. Kétségbeesett öngyógyítása során számos YouTube-videót talált, amelyek a nyers vegán étrend előnyeit dicsérik. Anne úgy döntött, hogy kipróbálja az étrendet, és azt állítja, hogy annyi energiája lett, hogy képes lenne lefutni a félmaratont. „Előtte sokat ettem, de az nem biztosított megfelelő üzemanyagot” – mondta. Anne szerint a tehéntej bociknak való, és az emberek növényi étrenden is egészségesen tudnak élni.

Mindennek ellenére Anne bevallotta, hogy kénytelen volt néhány főtt ételt is bevezetni az étrendjébe terhességi rosszullétei miatt. Babája születése után azonban vissza akar térni a 100 százalékos vegán kosztra, és gyermekének is csak gyümölcsöt hajlandó adni.Bár sokan kritizálják emiatt, azt mondja, ő csak a legjobbat akarja a gyermekének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top