Gasztro

Van egy fűszernövény, amit 220 ezren utálnak a Facebookon

A zsigeri utálatnak genetikai okai is vannak, de lehet rajta változtatni.

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki ki nem állhat valamilyen fűszert vagy hozzávalót az ételekben, esetleg te magad nem szeretsz valamit. Néhányan az egész köményt nem bírják a kajában, mások a mazsolával készült desszerteket nem hajlandók megenni.

Aztán itt van azoknak a tábora, akik utálják a koriandert. Ők azért különlegesek, mert az ellenérzésük olyan erős, hogy egy Facebook-csoportot is működtetnek I Hate Coriander néven, aminek már több mint 220 ezer tagja van.

Maga a csoport pont arról szól, mint amit várunk tőle: a tagok utálják a koriandert, és ezt változatos formában adják a világ tudomására. Végigpörgetve a bejegyzéseket, nincs kétség, az a legnépszerűbb gesztus, hogy szó szerint bemutatnak a koriandernek:

De árulnak antikorianderes pólókat is:

És van jó néhány korianderes mém is:

A közösségi oldalon tapasztalható zsigeri utálat megmosolyogtató, pedig genetikai oka is van annak, hogy valaki szereti-e a koriandert vagy sem. A koriander sajátos ízét és illatát az aldehidek adják. Néhány embernél azonban az OR6A2 jelzésű gén érzékenyebbre állítja a fűszernövényben található aldehidvegyületek érzékelését. Ezért ők szappanízűnek érzik a koriandert.

Bár az utálatra van tudományos magyarázat, a szakemberek azt mondják, az undor megszüntethető. Csak jó sok koriandert kell hozzá enni…

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top