A meleg, omlós ételek és a ropogós falatok találkozása (mint az olvadt sajt és a kenyér) mindig megnyugtatja a lelket, az ilyen komfortételek az őszi–téli időszakban pedig még kielégítőbben hatnak ránk. Épp ezért most mutatunk egy tipikus őszi, rusztikus hangulatú ételt, amit jól fog esni egy hűvös estén megosztani a szeretteiddel. Íme, a sajtos-fokhagymás kenyér receptje:
Sajtos-fokhagymás kenyér
Hozzávalók:
- 1 egész fokhagyma
- 1 kiskanál citromlé
- 8 evőkanál vaj
- 1 vekni kenyér
- 220 g brie sajt (a szélét vágd le)
- petrezselyem
Elkészítés:
- A fokhagyma tetejét vágd le.
- A citromlevet öntsd a közepébe, majd helyezz rá egy evőkanálnyi vajat. Így csomagold be alufóliába. 200 fokos sütőben 45 percig süsd.
- A kenyér tetejétől indulva körülbelül a közepéig vagdosd be, hogy kockás legyen a felülete.
- A maradék vajat olvaszd fel egy serpenyőben. A megsült fokhagymát nyomd ki a héjából, és keverd össze a vajjal, finom krémesre.
- A fokhagymakrémet töltögesd a kenyérkockák közé, és tégy minden résbe egy szelet brie sajtot is.
- Az egész kenyeret csomagold alufóliába, és 175 fokos sütőben 15 percig süsd.
- Távolítsd el róla a fóliát és süsd még 10 percen át.
- Végül szórd meg friss petrezselyemmel és tálald. Jó étvágyat!
Forrás: Little things