Gasztro

Győztek az állatvédők: bezárták Kambodzsa legnagyobb kutyavágóhídját

A vágóhídon talált állatok borzalmas állapotban voltak, egy civil szervezet önkéntesei vették a gondjaikba őket.

A bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségével bezárták a kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídját, ahol évente több mint 2 ezer ebet vágtak le étkezési célra – írja a 24.hu.

Egy kisfiú és egy kislány játszik egy kölyökkutyával Kambodzsában (Fotó: Gil Chamberland Gil Chamberland / Biosphoto)

A civil szervezet gondjaiba vette a vágóhídon talált kutyákat. Mint írják, többségük szörnyű állapotban volt, két, szűk ketrecekben tartott állat izmai annyira elsorvadtak, hogy nem bírtak lábra állni.

A vágóhídon kóbor és lopott kutyákat öltek le, de voltak köztük olyanok is, amelyeket egy-egy fazékért vagy serpenyőért cserébe adtak át gazdáik. A tulajdonos ki akart szállni a kutyahúsbizniszből, ezért a szervezet segítségét kérte. Cserébe földet kapott, ahol rizst és zöldséget szeretne termeszteni.

Kambodzsában becslések szerint évente hárommillió kutyát ölnek le húsukért, az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top