Szabadidő

A vágóhídról mentette meg új gazdija

Szó szerint egy kambodzsai halálsorról mentett meg 17 rémült kutyát egy állatmentő férfi, köztük Sweetyt is.

Michael Chour, az Állatok Hangja csoport vezetője gyakran látogat Ázsiába azért, hogy halálra ítélt kóbor kutyákat mentsen a vágóhíd elől. Ázsia bizonyos országaiban – például Kambodzsában – ugyanis étkezési célra használják a kutyahúst.

Legutóbb Kambodzsa Chomkachek nevű városában mentett meg 17 összefogdosott kóbor kutyát a biztos haláltól, ami csak úgy sikerült neki, hogy a húsfeldolgozó üzem tulajdonosától megvásárolta őket.

Köztük volt Sweety is, aki miután látta, hogy hogyan tekerik ki a szeme előtt társai nyakát, még a többi megmentett kutyánál is jobban meg volt rémülve. Egészen a ketrec belsejébe húzódott és amikor Chour az ölében kivitte az üzem területéről, nem akarta többé elengedni a férfit.

Chour a többi kutyát egy thaiföldi állatmenhelyre szállíttatta, ám Sweety annyira ragaszkodónak bizonyult, hogy tőle végül nem volt szíve megválni, és örökbe fogadta. 

(Forrás: The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top