Szabadidő

Az utolsó percben menekült meg a vágóhídtól a kis csivava

Kínában közel 10 millió kutyát vágnak le minden évben. Ethel majdnem egy lett a sok közül.

A csivavákat imádó fiatal nő, Gunn egy Kínában lévő, nyomorúságos állatmenhelyen talált rá Ethelre. A kis csivavát több tucat más kutyával együtt egyenesen a vágóhídról mentették meg az állatmenhely buddhista szerzetes fenntartói. Anyagi források híján azonban csak egy zárt udvarban tudták őket tartani, ahol az alultáplált állatok mindenféle fertőzést kaptak el egymástól. 

Ilyen állapotban talált rá Gunn Ethelre, akinek a szemében még látszott a rémület, hiszen az utolsó pillanatban menekítették ki egy vágóhídról, ahol élve dobták a kiskutyákat a forró vízbe. Gunn azonnal magával vitte a kiskutyát egy állatorvoshoz, az egy hónapos kezelés után pedig egy nemzetközi kutyamentő szolgálat közvetítésével Ethel új otthonába, Kaliforniába utazhatott, ahol Gunn tíz másik csivavájával együtt végre egy új, boldog életet kezdhetett. Kínában évente közel 10 millió kóbor kutya és macska végzi vágóhídon, húsukat aztán különböző ételekhez használják fel. 

(Forrás: Thedodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top