Gasztro

Botrány tört ki a Facebookon a világ legmagyarabb olasz kajája miatt

Ízlelgessük a kifejezést: rántott húsos pizza extra ananásszal.

Komoly kommentháború bontakozott ki a Facebookon az ózdi Sun City Grill Bár egyik fogása miatt – írja az Index. Az étterem a napokban kitett egy fotót az oldalára az aznapi specialitásáról, ami valószínűleg a világ valaha készített legmagyarabb olasz kajája: a rántott húsos pizza extra ananásszal.

A kép teljesen kiakasztotta a közösségi oldalon garázdálkodó nehézsúlyú gasztrofetisisztákat, többen mosléknak, hányásnak vagy viccnek titulálták az ételt. A sárdobálást a vendéglős sem tűrhette tétlenül, hosszú hozzászólásában azt írta: „Egyáltalán nem szeretnék versenyezni elit budapesti vendéglátó egységekkel, a mi vendégeink jóllakni jönnek hozzánk, finom ízeket, normális adagokat várnak, a konyhánkon szakácsok dolgoznak, nem művészek, akik gyönyörű tányérokat alkotnak falatnyi étellel. Nálunk Ózdon – merthogy itt is élnek emberek, itt is működik élet – az ilyen tányérokat elmosogatjuk.”

A Sun City Grill Bár üzemeltetője közölte: a rántott húsos pizza egyébként nem szerepel az étlapon, azt egy törzsvendég kívánságára készítették el. A jobb sorsra érdemes vendéglátóst annyira megbántották a gonoszkodó kommentek, hogy a poszt végén előtört belőle a lokálpatrióta. „Mert nálunk Ózdon, itt a mocsárban a vendégek nem kritizálják. ha a vendéglátójuk készséges, sokkal inkább megköszönik azt” – írta önérzetesen, majd meghívta az egyik kommentelőt egy ingyenebédre.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top