Gasztro

Voltál már ültetett tárlatvezetésen? Most kipróbálhatod Winkler Nórával

Művészet és gasztronómia találkozása a vacsoraasztalon.

Art on Plate címmel ültetett tárlatvezetést tartanak Winkler Nórával november 27-én a Sociétében.

A sorozat első estjén a menü összeállításában a művészettörténet ételimádata, nagy evései jelentették az inspirációt. A későbbi tematikus vacsoraesteken egy-egy fontos művész, korszak, vagy akár a műgyűjtés gazdag történetei adják a kiindulópontot.

A művészet története az élet története, így hát nem meglepő módon a művek jó részén esznek, édes süteményeket ülnek körül, kerti lugasokban szeletelnek sajtokat.

Vadakkal dúsan megrakott asztalok, egzotikus gyümölcstálak, kívánatos osztrigahalmok között járkálunk a régi képtárakban és a modernizmus is sokféleképpen nyúlt tortákhoz, halakhoz vagy akár hamburgerekhez, az evéshez mint közösségi élményhez.

A klasszikus műveken túl sok elképesztően humoros, meglepő léptékű vagy anyaghasználatú installáció is született az étel témájában.

Az Art on Plate-esten Winkler Nóra mutat és mesél ezekből, Krasznai Norbert pedig egy hatfogásos menüsorban idézi meg a műveken látott formákat, színeket, alapanyagokat.

További információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top