Gasztro

Furcsa vita a halászlé miatt Dombi Rudolféknál

Az olimpikon egész családja összejön szentestére, ahol rendszerint egy kis vita is vegyül az ünneplésbe a fafaragás és a halászlé elkészítésének módja miatt.

Családja körében ünnepli a karácsonyt Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó, aki az Ökumenikus Segélyszervezet és a 95.8 Sláger FM adománygyűjtő napján egyik dedikált mezét bocsátotta licitálásra.

Fotó: SFM

„Örömmel csatlakoztam a segélyszervezet munkájához, hiszen olyan élethelyzetekben is támogatják a rászorulókat, amelyekben senki sem szenvedhetne hiányt. Azt kívánom, bárcsak mindenkinek megadatna a lehetőség, hogy átélje a karácsony örömét. Ha ehhez én is hozzá tudok járulni, az a legnagyobb öröm számomra” – mondta a 95.8 Sláger FM adománygyűjtő napján a sportoló, aki családja körében tölti majd az ünnepeket.

„Karácsonykor összegyűlik nálunk az egész család. Nagyon szeretjük ezt az időszakot együtt tölteni, de mint a legtöbb családban, nálunk is megvannak ilyenkor a vitaforrások – mesélte nevetve Dombi Rudolf, akinek családjában a fafaragás és a halászlé elkészítése a sarkalatos pontok. – Édesapám majd minden évben elvágja a kezét a fa faragásakor. Hol jobban, hol kevésbé, de ez szinte menetrendszerű. Ahogy a halászlé miatt is szokott egy kis vita lenni. Mivel vízpart közelében lakunk, ez a fogás bográcsban szokott készülni. Azonban valahogy mindig felmerül, hogy kell-e bele halászlékocka vagy sem. Fogalmam sincs, hogy végül kerül-e bele, engem csak a végeredmény szokott érdekelni, az pedig mindig világbajnok” – tette hozzá Dombi Rudolf. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top