Gasztro

Videón a kislány, aki hajléktalannak adta az ebédjét

Szép leckét adott egy kislány emberségből.

Van egy videó, ami így karácsony tájt mindennél jobban kifejezi, mit jelent a mondás: „jobb adni, mint kapni”. Egy kislány mosolya, tekintete, ami szavak nélkül megmutatja, milyen érzés önzetlenül tenni valami jót, valami váratlant, mással. Amikor egy pillanatra a rossz helyett a jó nyer teret a világban.

Kaliforniában történt a dolog, ami egyébként szerencsére sok kisgyerekkel megtörténik így vagy úgy, csak ritkán készül róla videó. Egy kislány, Ella egy étteremben ebédelt az édesapjával, amikor az ablakon keresztül észrevett egy padon üldögélő, nélkülözőnek tűnő embert.

Megkérdezte az apját, adhat-e neki az ebédjéből, majd az egész tányérját kivitte a férfinak. Amiben talán nem is maga az étel volt a legnagyobb adomány, hanem a tányér, a kés, a villa – amit talán ritkábban kap az illető. Kicsit meglepődik, aztán eszegetni kezd. Ella pedig az étterem melegéből kissé szégyenlősen lesi őt, szeretné látni, hogy örömet okozott. Arcán szétterülő boldogság – szívmelengető.

A videó nyomán állítólag megtalálta a férfit a húga, aki már hónapok óta nem tudott róla semmit.

„Büszke vagyok a lányomra” – írta az apa a posztja mellé. Talán nem nagy dolog egy ilyen gesztus, de olyan ritkán történik meg, hogy mégis csak az…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top