nlc.hu
Gasztro
Mindig puha és 30 perc alatt kész az elronthatatlan kakaós csiga

Mindig puha és 30 perc alatt kész az elronthatatlan kakaós csiga

Ennél gyorsabban és egyszerűbben csak úgy lehet kakaós csigához jutni, ha megveszed.

Ha egy recept úgy kezdődik, hogy „kapcsoljuk be a sütőt”, akkor rögtön tudjuk, hogy nyert ügyünk van, mert olyan villámkajába botlottunk, amire nagy szükség van a mai időkben. Ráadásul ez a kakaós csiga mindig puha, isteni finom, és ami a legjobb: igazi házi süti, hiszen nem bolti leveles tésztából készül, hanem csupa olyan alapanyagból, ami mindig van otthon.

Villámcsiga (Fotó: iStock)

Ráadásul a kelt tészták összes ellenállhatatlan tulajdonságát magában hordozza: lágy, foszlós és illatos, mégsem kell időt áldozni a kelesztésre – az majd megtörténik magától a sütőben. Kakaós csiga fél óra alatt – a recept, amire mindig vágytál.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • ½ zacskó instant élesztő
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl langyos tej
  • 1 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A locsoláshoz

  • ½ dl tej
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 200 °C-ra. A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, összekeverjük, majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk őket. Jól formálható, nyújtható tésztát kell kapnunk, ha nagyon ragadna, adjunk még hozzá lisztet!
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk egyenletesen a cukorral és vaníliás cukorral elkevert kakaót, rátapogatjuk, hogy a vaj átitassa, és ne szóródjon ki belőle szeleteléskor.
  3. Feltekerjük a tésztát, majd éles késsel 2-3 centiméter vastag szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral fedett sütőlapra fektetünk, egymástól tisztes távolságra, nem darázsfészek készül ugyanis, nem kell összenőniük.
  4. Betoljuk az egészet a sütőbe. A tekercseket félúton meglocsoljuk cukros tejjel, amitől még puhábbak és még illatosabbak lesznek. A sütőpapírra csorgó karamellás kakaót ki ne dobjuk: hagyjuk megszilárdulni, és ropogtassuk el kéjes örömmel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top