Gasztro

Tojástornádó söpör végig az interneten, és most minket is elért

Mondja valaki, hogy unalmas étel az omlett!

Egészen csodálatos ételkölteményeket lehet kapni egy koreai büfében – derül ki abból a videóból, amit az Index halászott ki az internet végtelen kincsestárából. A finomság sikerét két dolog is mutatja: egyrészt az utcán áll érte a sor, másrészt a különleges fogás készítését bemutató videó december óta több mint 11 millió megtekintést ért el a neten, ami lássuk be, impozáns teljesítmény.

Miről is van szó? Egy láthatóan igen egyszerűen elkészíthető zöldséges (húsos? currys? – szerintünk csak fantázia kérdése) rizskupacot helyez laza mozdulatokkal a szakács a tányérra, majd a művet megkoronázza egy látványos omlettsipkával, ami leginkább egy tornádót idéz, majd némi mártást löttyint a tojáshegy köré. Aztán ugyanezt megismétli, de a tojás a következő tányéron már cipó formában kerül az étel tetejére.

Az omlettbuci szerintünk önálló fogásként is megállná a helyét. (Fotó: Youtube)

Aki egy kicsit is fogékony a gasztronómia iránt, tuti, hogy bizsergető vágyat érez azonnal kipróbálni otthon a műveletet. Igen, mi is…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top