nlc.hu
Gasztro

Süss lapos kenyeret francia módra, 4 hozzávalóból!

Ilyen egyszerűen még sosem sütöttél házi lapos kenyeret, mint ezzel a recepttel!

A socca egy hagyományos, nizzai lapos kenyér, és mint a hagyományos ételeket általában, mindenütt másképp készítik. Nagyjából minden dél-franciaországi családnak van rá egy saját receptje, de a hozzávalók mindig ugyanazok maradnak: csicseriborsóliszt, olívaolaj, víz és só. Íme, az egyik legegyszerűbb elkészítési módja:

Lapos, francia kenyér a socca

Lapos, francia kenyér (Profimedia)

Amire szükséged lesz (4-6 adaghoz):

  • 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 1 csésze víz
  • másfél ek. olívaolaj
  • fél tk. só

Így készítsd el: 

  1. Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
  2. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
  3. Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
  4. Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!

Házi kenyér receptek!

thekitchn

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top