Nyuszis húsvéti kenyér – recept

nlc | 2020. Április 02.
Könnyen elkészíthető, nyuszi formájú kenyér húsvétra.

Most bizony felértékelődött, hogy ki tud sütni kiflit, kenyeret. Bár a friss élesztő ellátás egyelőre akadozik, házi kovásszal, vagy száraz élesztővel is elkészíthetjük a friss pékárut. Húsvétkor pedig süthetünk nyuszi formájú kenyeret a családnak, némi kézügyesség és néhány alapanyag segítségével. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés: 

  1. Az egyik tésztadarab negyedét vágjuk le, formáljunk belőle körtealakot a nyuszi fejéhez. Nyújtsuk ki a maradék tésztát ovális alakúra, és helyezzük egy bevajazott tepsibe. Illesszük a fejet a testhez 
  2. A másik fél kg-os mirelit kenyértésztát daraboljuk hat felé, 2 részből formáljuk ki a füleket, 2 részből pedig a lábakat. A maradék két részből csípjünk le három kisebb darabot, és ebből alakítsuk ki az orrát és az arc részét. A maradék két kis gumóból készítsük el a mellső lábait.
  3. A két mazsolát helyezzük a szeme helyőre, a fogait pedig a mandula szemekből alakítsuk ki.
  4. Melegítsük elő a sütőt, kenjük át a tojással a tésztát, majd 350 fokon süssük 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz a tészta. 

Süss kenyeret otthon!

(Forrás: Tasteofhome)

Exit mobile version