Los Angeles megye egészségügyi hivatala engedélyt adott azoknak az éttermeknek a további nyitva tartásra, melyek a veszélyhelyzetben főzés helyett vagy mellett elkezdtek a lakosság számára nélkülözhetetlen élelmiszereket árulni, és gyakorlatilag napok leforgása alatt átalakultak éttermekből kis élelmiszerboltokká.
A lépés nemcsak azt segítheti, hogy néhány étterem így túlélheti a mostani helyzetet, és néhány ott dolgozó munkája is megmarad, hanem azt is, hogy a lakosság több helyen vásárolhat. Az éttermek lehetőséget kaptak, hogy a hagyományos ételeik kiszállítása mellett akár élelmiszert is kiszállítsanak a kuncsaftjaiknak. Az egészségügyi hivatal hivatalos döntése előtt sok étterem-tulajdonos számára kérdéses volt, hogy megtehetik-e ezt – írja a Los Angeles Times.
nlc.kapcsolódó:
Több ezer forintért árulják a Big Mac-et, miután bezártak a Mekik
Szokatlan ajándék: vécépapírt ad a rendelés mellé egy amerikai étterem