Életmód

Több ezer forintért árulják a Big Mac-et, miután a Meki bezárt a koronavírus-járvány miatt

Hamburgereket és csirkefalatokat árulnak a britek, miután Nagy-Britanniában az összes McDonald's bezárt a koronavírus-járvány miatt.

Sok más európai országhoz hasonlóan, Nagy-Britannia is szigorú intézkedéseket vezetett be a héten az az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A szigetország lakói csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el az otthonukat, bezártak a nem alapvető fontosságú üzletek, az éttermek, több közt McDonald’s is.

A legismertebb aukciós oldalakon már licitálni lehet a McDonald’s népszerű termékeire, például Big Macre vagy McNuggetsre. Az ételekre borsos összegeket ajánlanak a mekirajongók, az egyik hamburger licitje 13 fontnál, azaz körülbelül 5100 forintnál tartott 11 licit után, a csirkefalatok ára pedig 2,4 fontról (940 forint) indult.

Big Mac hamburger 5000 forintért (Fotó: eBay)

Big Mac hamburger 5100 forintért (Fotó: eBay)

Úgy tűnik, vannak olyanok is, akik nem nyerészkedni, hanem segíteni próbálnak a licittel. Az egyik felhasználó például felhívja a figyelmet arra, hogy a BigMac fogyasztása nem ajánlott, az eladásából befolyt pénzt pedig a brit egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel. Ezt az eBay egyébként ellenőrizni is tudja, így nem kell tartani attól, hogy a licit egy átverés.

(via)

Még több gyorséteremmel kapcsolatos cikk az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top