Gasztro

2025-ig a magyar Burger Kingekből is eltűnnek a műanyag játékfigurák

A klímaváltozás és a vásárlói nyomás miatt a gyorsétteremláncok azt ígérik, Magyarországon is változtatni fognak. Most kiderül erről pár konkrétum is.

Ahogy mi is megírtuk szeptember közepén, két kisgyerek petíciója nyomán nem lesz műanyag a gyorséttermek gyerekmenüjében. Hamarosan félmillióan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Erre válaszul a Burger King bejelentette, hamarosan száműzi gyerekmenüjéből a műanyag figurákat, hogy kevesebb műanyagot termelve csökkentsék a cég ökológiai lábnyomát.

Ezt nem hagyhatta szó nélkül a konkurens McDonald’s sem, a trendet követve ők is úgy döntöttek, az Egyesült Államokban a gyerekek októbertől választhatnak, hogy játék helyett gyümölcsöt kérnek a gyerekmenü mellé. Az azonban nem derült ki, hogy mindeközben mi várható az európai és a többi USA-n kívüli piacon.

Az Index most mindkét gyorsétteremláncot meginterjúvolta a kérdésben. A magyar Burger King láncot működtető üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. válaszul elmondta, folyamatban van, már vizsgálják, 2025 végéig hogyan tudják teljes egészében kivezetni a biológiailag nem lebomló műanyag játékokat a Burger King éttermekből. A környezetvédelem jegyében Magyarország is mielőbb szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, ám azt még nem lehet tudni, hogy ez pontosan mikor várható.

A McDonald’s azt írta a lapnak, itthon egyelőre nem várható változás a közeljövőben. A magyarok már idén januártól a gyerekeknek kínált menükben a műanyag játékfigura alternatívájaként kérhettek könyvet a Happy Mealhez, a gyümölcs pedig szintén több mint egy éve állandó része a menünek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top