Gasztro

Koronavírus: erre figyelj, ha rendeled a vacsorát!

A szakértő elmondta, mi az, amire a koronavírus-járvány miatt most különösen oda kell figyelni.

Mivel az otthonukban ragadt magyarok a kijárási korlátozás időszakában előszeretettel rendelnek házhoz ételt, Tóth Dávid, a Nemzetközi Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vendéglátás- és közétkeztetés-felügyeleti osztályának vezetője most elárulta, mire kell különösen odafigyelni, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat.

A szakértő szerint a járvány alatt érdemes olyan helyről rendelni, amit már ismerünk, és nem árt az sem, ha ez a hely egyike a nagy forgalmú éttermeknek: ott ugyanis véleménye szerint jobban pörögnek az ételek. Tóth Dávid emellett javasolja, hogy a lakóhelyünkhöz közeli étteremből rendeljünk, valamint azt is, hogy mindig nézzük meg, az étlapon mennyi étel szerepel. „Ha kevesebb, nagyobb eséllyel lesz friss a termék” – mondja.

A szakértő további tanácsai:

  • Kerüljük a gyorsan romló ételeket, helyette válasszunk biztonságos, hőkezelt ebédet.
  • Kerüljük a készpénzes fizetést.
  • Mindig ellenőrizzük a csomagolás épségét.
  • Átvétel után, kinyitás előtt fertőtlenítővel töröljük át a dobozt, és a hűtőbe is így tegyük.

Még több koronavírussal kapcsolatos hír: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top