Gasztro

Fillérekből finomat: tojásos nokedli

A tojásos nokedli igazi karanténétel.

Ma tojásos galuskát főztem – írta A napfény illata Caféblog szerzője három éve, de a tojásos nokedli most is finom (természetesen fejes salátával). Az eredeti poszt így folytatódik: „Idén még eddig elmaradt, pedig a nyár nem múlhat el nélküle. És miközben  a gőzölgő vízbe szaggattam, rájöttem, hogy ebben a fogásban benne van az egész nyarunk.

Az árnyékban hűsölések, a medencében pancsoló gyerekek, a  kicsit szenes grillhusi, a rendíthetetlen tücsökzene, a frissen vágott fű illata, a levendulaszüret, a perzselő nap sugara, az izzadt mosoly az arcunkon a kánikulában, a dinnyelé a gyerekek arcán, a megannyi kirándulás, a naplemente a tónál, a ventilátor  kavarta szellő,  az első piros paradicsom a kertből, az esőmosta csillagles. Minden örömünk,  bosszankodásunk, várakozásunk. A mi nyarunk.”

Egy klasszikus: tojásos nokedli fejes salátával (Fotó: Belső Olga)

Tojásos nokedli fejes salátával (Fotó: NLC)

Szép gondolatok, de a karanténban töltött nyár egy kicsit más. Tojásos nokedlit azért lehet csinálni, itt a recept.

Mit főzzünk mostanában? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top