Emberek milliói töltik sütéssel-főzéssel a karanténidőt, egyesek pedig egészen merész és bámulatos focaccia ételkölteményeket készítenek, hogy így múlassák az időt. A kenyereket gyógynövényekkel, fűszerekkel, zöldségekkel és egyéb ételekkel díszítik, hogy végül csodaszép „kenyérkertek” szülessenek.
![A kenyércsodákat nézegetve sokaknak jót tett a karantén.](https://nlc.hu/uploads/2020/05/focaccia-kenyer-art-1024x576.jpg)
Focaccia art néven hódít az új gasztrorend. Lenne szíved megenni ezeket a kenyereket? Fotó: Instagram
A sárgaborsóból készült napraforgók, a friss fűszernövény-bokrok egészen új színt hoznak az ebédlőasztalokra és a közösségi médiára. Egyértelműen kimondható, hogy szintet lépett a házi kenyérsütés: már unikorniscipó is született a karanténban, egy japán művész pedig ehető pirítóscsodákat alkot karanténmagányában.
Neked lenne szíved megenni őket?